voetbalzone

De Haan lyrisch: 'Ajax haalt de beste speler uit Zuid-Afrika naar Nederland'

Bart Kruyt25 mei 2011, 12:00
Laatst bijgewerkt: 25 mei 2011, 12:00
Advertentie

Ajax Cape Town heeft al melding gemaakt van de transfer van Thulani Serero, maar Ajax Amsterdam heeft nog geen officiële mededeling naar buiten gebracht. Toch is het de verwachting dat de Zuid-Afrikaan gewoon aansluit bij de equipe van Frank de Boer en Foppe de Haan, die dit seizoen samenwerkte met Serero in Cape Town, denkt dat de jongeling het niveau aankan.

“Ajax haalt de beste speler uit Zuid-Afrika naar Nederland”, meent De Haan in Voetbal International. “Hij is een talentvolle speler, die veel moet leren en afleren, maar een heel goede voetballer kan worden. Bij ons was hij de beste, dus is de consequentie dat hij veel alleen deed. Maar dat gaat er in Amsterdam wel uit.”

De 21-jarige Serero, een aanvaller annex middenvelder, scoorde nog in de kampioenswedstrijd van Cape Town tegen Maritzburg United. Hij kon echter niet voorkomen dat Cape Town punten verspeelde (2-2), waardoor de titel naar het Orlando Pirates van Ruud Krol ging. Serero speelde in drie jaar tijd 63 competitieduels voor Cape Town en maakte zestien doelpunten.

Bezig met laden …