voetbalzone

De Haan: ‘Makaay was eigenlijk penaltynemer'

13 aug 2008, 13:57
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2008, 13:57
Advertentie
Foppe de Haan was na afloop van de zege op Japan vooral opgelucht. Hij zag zijn ploeg wederom ploeteren, maar kon toch feest vieren dankzij de overwinning van Nigeria op de Verenigde Staten. “Gelukkig zijn we ontsnapt”, jubelde hij.

”De druk lag vooraf bij ons. Doordat we in de vorige wedstrijden liepen te klooien, komt alles op die ene wedstrijd aan”, vertelde De Haan tegenover de NOS. De Friese coach had zich ook nu weer regelmatig geërgerd. “Dan staan ze soms ineens weer te spelen alsof ze op een pleintje aan het voetballen zijn, daar snap ik echt niks van.”

Oranje was grote delen van het duel zelfs de onderliggende partij tegen de op eerherstel beluste Japanners, maar won uiteindelijk toch. “Je krijgt terecht een penalty, en die schiet je er dan in.” Dat Sibon uiteindelijk scoorde, was eigenlijk niet de bedoeling. “Makaay was de aangewezen man, maar blijkbaar vertrouwden ze dat niet en Sibon wel.”

“Hij ging er niet loepzuiver in, maar Sibon is een koele kikker”, herhaalde hij nog maar eens. Om kans te maken op eremetaal zal het niveau omhoog moeten, beseft ook De Haan. Over drie dagen wacht één van de topfavorieten. “Nu wacht Argentinië tijdens onze reis door China. Ik hoop dat we ook nog in Beijing terechtkomen.”
Bezig met laden …