voetbalzone

De Haan: 'Oranje kan alleen maar beter worden'

10 aug 2008, 16:47
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2008, 16:47
Advertentie
Foppe de Haan zat al met het hoofd in zijn handen. De Friese oefenmeester had zich reeds neergelegd bij een nederlaag tegen de Verenigde Staten, maar zag invaller Gerald Sibon in de extra tijd een punt redden: 2-2. “Ik gaf er geen cent meer voor”, bekende de bondscoach tegenover de camera’s van de NOS.

Desondanks had De Haan een goed voorgevoel toen Nederland in de slotfase een vrije trap kreeg. “Ik dacht ‘als Sibon hem neemt, hebben we nog een kans’. Want dat heeft hij al eens vaker gedaan. Het was in de dying seconds, alleen daarom moeten we al tevreden zijn. Al was het spel natuurlijk niet altijd even goed.”

Dat beaamde de matchwinner. “Een doelpunt was echt nodig, anders was het verhaaltje wel heel erg snel voorbij”, vertelde Sibon “Hij moest er in, kost wat kost. Urby Emanuelson en Jonathan De Guzman waren voor de wedstrijd aangewezen voor de vrije trappen. Ik heb het aan de jongens overgelaten. Die deden niets. Ik zei ‘laat hem dan maar liggen.’”

De Haan ziet nog genoeg mogelijkheden voor zijn ploeg. “We hebben gewoon tijd nodig”, denkt de Fries. “Als ik kijk naar onze ploeg en de Amerikanen, dan kunnen wij beter voetballen. Wij hebben power en loopvermogen, maar dat kunnen we op dit moment nog niet brengen. We kunnen alleen maar beter worden.”

Ondanks deze constatering maakte De Haan opnieuw verwijten richting enkele spelers. “Je moet zes weken voor dit toernooi vol aan de bak en dat heeft niet iedereen gedaan”, weet de oefenmeester. “Gelukkig leven we nog, maar als we allemaal hadden gedaan wat we hadden moeten doen, dan was dit niet zo moeilijk geweest.”
Bezig met laden …