voetbalzone

De Haan overwoog om Spelen te laten schieten

16 jul 2008, 16:06
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2008, 16:06
Advertentie
Foppe de Haan vertrekt binnenkort gewoon met de Olympische voetbalploeg naar Peking, maar het had niet veel gescheeld of de bondscoach had het toernooi laten schieten. De Haan was zo geschrokken van de situatie in China dat hij overwoog om thuis te blijven. "Het is verschrikkelijk wat daar gebeurt, maar ik heb ervoor gekozen mijn gevoelens maar even te parkeren", besloot de Fries uiteindelijk.

De Haan zegt in het Friesch Dagblad dat hij lang heeft getwijfeld na een artikel wat hij las. Daarin las de coach dat China aan rassenvermenging doet om controle over de groeiende bevolkingsgroepen te houden. "Dat is precies wat Hitler ook wilde", aldus De Haan. "Nederlanders vermengen met Polen en andersom. Hoe bestaat zoiets."

"Wat kan mij het schelen. Ik ga niet", was de eerste reactie van De Haan toen hij het artikel weglegde. "Ik heb heel lang nagedacht. Het is een beetje egoïstisch misschien, maar ik ben er vier jaar mee bezig geweest om Peking te bereiken. En ik vind dit in bepaald opzicht beter dan wanneer er een groot hek om China wordt gezet."
Bezig met laden …