voetbalzone

De Haan twijfelt over combinatie Makaay/Sibon

24 jul 2008, 17:22
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2008, 17:22
Advertentie
De matige vertoning van het olympisch voetbalelftal tegen België (1-0 winst) heeft bondscoach Foppe de Haan aan het denken gezet. De Friese keuzeheer is er na eigen zeggen nog lang niet uit met welke basisopstelling hij op 7 augustus de eerste groepswedstrijd op de Olympische Spelen tegen Nigeria begint.

"Het is nog niet goed'', aldus De Haan donderdag op een persconferentie. "Maar de voorgaande twee jaren hebben wij als technische staf uiteindelijk ook de boel aan het draaien gekregen en wonnen we uiteindelijk twee Europese titels. Ik maak me daarom geen grote zorgen, al moet je je er niet blind op staren."

De Haan was onder meer niet tevreden over de samenwerking tussen Roy Makaay en Gerald Sibon. "De Belgen hadden de aanvoerwegen naar Sibon goed afgeschermd. En Gerald is iemand die bewegende spelers om zich heen nodig heeft. Het uitgangspunt is om met Makaay en Sibon te spelen, maar die combinatie kan uiteindelijk ook Makaay en Ryan Babel worden. Ik heb nog even om te kijken wat het beste is.''

Afschrijven doet de oud-trainer van Heerenveen Sibon niet direct. "Sibon is een speler die altijd wat meer tijd nodig heeft. Die tijd moet je hem gunnen. Als je deze ploeg laat voetballen, zit er echt wel muziek in."

"Voor dit toernooi moet je fysiek op en top klaar zijn, anders val je na vijf tellen door de mand’, besloot De Haan, die denkt dat Nigeria direct de zwaarste tegenstander is. "Nigeria is fysiek erg sterk. Daar moeten we ons tegen wapenen. Het is daarom goed dat we in Hongkong eerst nog twee oefenwedstrijden tegen Kameroen en Ivoorkust spelen. Al had ik ook graag geoefend tegen een Zuid-Amerikaanse tegenstander."
Bezig met laden …