voetbalzone

De Haan verkiest Vermeer boven Velthuizen

05 aug 2008, 09:34
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2008, 09:34
Advertentie
Kenneth Vermeer heeft de keepersstrijd met Piet Velthuizen in zijn voordeel beslist. De doelwachter van Ajax krijgt van bondscoach Foppe de Haan het vertrouwen en staat donderdag in het eerste olympische duel tegen Nigeria onder de lat. Met Vermeer kiest de Friese keuzeheer voor een meevoetballende keeper.

"In het tegenhouden van ballen zijn ze gelijkwaardig", vertelt De Haan dinsdag op de website van het tijdschrift Voetbal International. "Maar ik vind dat Kenneth een wedstrijd beter kan lezen. Hij heeft goed inzicht bij spelhervattingen en is goed in zijn voortzetting van het spel. Daarbij heeft Kenneth ook meer toernooi-ervaring dan Piet."

In de voorbereiding in Hongkong speelde zowel Vermeer als Velthuizen éen oefenduel. Met Velthuizen op doel won het olympisch team met 2-0 van Kameroen. Aan de hand van Vermeer speelde Oranje in de laatste wedstrijd met 1-1 gelijk tegen Ivoorkust. Vermeer was vorig jaar op EK onder 21 jaar nog reserve achter Boy Waterman.

Naast Vermeer weet ook Velthuizen waar hij aan toe is. "Piet heeft er wel een opdonder van gekregen", weet De Haan. "Hij was even moeilijk aanspreekbaar, maar ik denk dat hij zich wel in zijn rol kan schikken. Onderdeel uitmaken van een selectie betekent dat je je ook ondergeschikt moet kunnen maken. Een tweede doelman moet zijn collega scherp houden."
Bezig met laden …