voetbalzone

De Haan: 'We kunnen veel kanten op'

23 jul 2008, 12:49
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2008, 12:49
Advertentie
Woensdagavond begint voor het Olympisch elftal officieel de voorbereiding op de Olympische Spelen in Peking. België zal dienen als eerste sparringpartner in wat een succesvolle campagne richting een gouden medaille moet worden. Bondscoach Foppe de Haan blikt in het Algemeen Dagblad vooruit.

Geheel naar behoren gaat het nog niet. Van het Olympisch comité mag ieder land slechts achttien spelers selecteren, waardoor blessureleed extra hard aankomt. Zo trainde De Haan dinsdag met slechts veertien selectieleden, waarvan twee keepers. Desondanks was hij tevreden over de geleverde arbeid. “Er wordt goed en fanatiek getraind. Je voelt dat er iets te gebeuren staat. We zijn er nog lang niet, maar het flegmatieke is er helemaal af,” constateerde de Fries vol genoegen.

“Met deze groep kunnen we veel kanten op,” gaat hij verder. De Haan selecteerde meerdere spelers die op verschillende posities uit de voeten kunnen, en hoopt zo min of meer iedere plek in het elftal dubbel bezet te hebben. De voorkeur zal in eerste instantie echter uitgaan naar de opgeroepen dispensatiespelers Roy Makaay, Gerald Sibon en Kew Jaliens.

“Ik wil eerst kijken hoe Roy Makaay en Gerald Sibon samen functioneren. Loopt dat niet, dan is Babel een mogelijkheid in de spits,” aldus de bondscoach. De speler van Liverpool haakte geblesseerd af tijdens de voorbereiding op het EK met het ‘grote’ Oranje, maar lijkt weer helemaal fit. “Ik vind dat hij al veel kan. Maar we nemen geen risico’s,” belooft hij.
Bezig met laden …