voetbalzone

De Haan wil relatie met Drenthe herstellen

02 apr 2009, 22:45
Laatst bijgewerkt: 02 apr 2009, 22:45
Advertentie
Enkele dagen nadat hij bekendmaakte de voetballerij voor gezien te houden, heeft Foppe de Haan laten weten dat hij gaat praten met Madrileen Royston Drenthe. Het duo leefde sinds enkele maanden in onmin, nadat de Fries zijn pupil openlijk negatief beoordeelde.



“Royston is totaal de kluts kwijt”, zei De Haan in september vorig jaar. “Hij denkt dat hij veel beter is dan hij is. In China wilde hij laten zien dat hij de beste van de wereld is. Dat is hij niet, hij begint pas. Hij wilde het te mooi en te ingewikkeld doen en de bal in de verste hoek krullen.” Eerder al haalde De Haan uit naar Drenthe’s collega Evander Sno, die hij een tegenvallende conditie verweet.

Sno pareerde de kritiek al snel en zei dat De Haan hem in Beijing had moeten aanspreken. Ook Drenthe reageerde teleurgesteld op de uitlatingen van Meneer De Haan. “Ik ga er niet op reageren. Als trainer Foppe hier een goed gevoel van krijgt, moet hij doen wat hij niet kan laten.” Dat alles lijkt nu te worden vergeven en vergeten, want De Haan zegt in Sportweek dat hij via-via contact heeft opgenomen met Drenthe.

“Ik heb gezegd dat ik een keer met hem wil praten. Dat kan hier, of ik ga daar naartoe. Dat zou aardig zijn”, blikt de Jong Oranje-keuzeheer vast vooruit. “Ik heb hem na Beijing even niet meer opgeroepen, want ik wilde hem even niet zien. Dan gaat het zoals het gaat. Maar ik denk dat hij het onderhand wel begrijpt hoor.” Het is nog niet duidelijk hoe Drenthe denkt over de toenadering van De Haan.
Bezig met laden …