voetbalzone

'De hoge verwachtingen bij Barcelona waren een last voor mij, ja'

Bart Kruyt26 dec 2015, 10:04
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2015, 10:04
Advertentie

Gerard Deulofeu voelt een stuk minder druk nu hij is vertrokken bij Barcelona. De aanvaller speelde jarenlang in de jeugdopleiding van de Catalanen en al op negenjarige leeftijd werd hij getipt als toekomstige ster voor het eerste elftal van Barcelona. Dat zorgde voor torenhoge verwachtingen en Deulofeu had daar behoorlijk veel last van, zo vertelt hij aan de Daily Mirror.

voetbalzone

De Spanjaard speelt nu bij Everton en heeft daar veel meer rust en vrijheid. “De hoge verwachtingen bij Barcelona waren een last voor mij, ja”, zegt Deulofeu. “Al sinds mijn negende had ik de aandacht van de supporters en van de media. Dat is moeilijk, want het kan overweldigend zijn. Wanneer je constant in het nieuws bent, zorgt dat voor heel veel druk bij een jonge jongen.”

“Barcelona is een geweldige club, maar het heeft ook zijn slechte kanten”, vervolgt Deulofeu. “De mensen verwachten zó veel van je, ook al op een jonge leeftijd, en daardoor is er geen ruimte om je te ontwikkelen. De verwachtingen kunnen mooi zijn, maar ook erg lastig. Ik heb bij Everton meer vrijheid, maar wil niet zeggen dat ik meer relaxed ben, want ik heb ook bij deze club mijn verantwoordelijkheden en ik wil uitgroeien tot een topspeler.”

Bezig met laden …