voetbalzone

'De huidige Pocognoli is niet die van Racing Genk of AZ'

Bart Kruyt14 jan 2011, 10:48
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2011, 10:48
Advertentie

Sébastien Pocognoli beleeft niet zijn beste maanden als profvoetballer. De vleugelverdediger is weliswaar nog basisspeler bij Standard Luik, maar speelde niet goed en bleef bewust uit de media. Nu doorbreekt hij het zwijgen: “De huidige Pocognoli is niet die van Racing Genk of AZ."

/

De 23-jarige linksback maakte een jaar geleden de overstap van AZ naar Standard Luik, de club waar hij vroeger fan van was. “Ik kreeg kritiek en daarom wou ik wat afstand nemen", zegt de Belg in La Dernière Heure over de voorbije maanden. "Ik zweeg om mezelf te beschermen. De gefundeerde kritiek respecteer ik, maar er was ook ongefundeerde kritiek.”

“Ik ben de eerste om te erkennen dat ik nog niet hebben kunnen brengen wat ik eigenlijk kan brengen. Ik ben tot veel meer in staat”, vervolgt Pocognoli, die zijn vormcrisis wel kan verklaren: “Standard is zoekende. Mijn individuele prestaties hangen samen met die van het team. Beter doen is mijn doel in 2011. Standard is de club van mijn hart en het was altijd een droom om hier te spelen."

Bezig met laden …