voetbalzone

De Jong bezorgt Gladbach met winnende goal plek in overvolle subtop

Thijs Post17 mrt 2013, 18:22
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2013, 18:22
Advertentie

Aan de lopende band scoren doet hij nog niet, maar Luuk de Jong lijkt langzaam maar zeker zijn draai te vinden bij Borussia Mönchengladbach. Zondag was de spits trefzeker tegen Hannover 96 (zijn vijfde doelpunt in zijn zestiende wedstrijd dit seizoen in de Bundesliga) en daarmee bezorgde hij de ploeg drie belangrijke punten met het oog op Europees voetbal.

/

Meer doelpunten dan die ene treffer van De Jong zouden er namelijk niet vallen in Borussia-Park en dat wil zeggen dat die Fohlen zich mengen in de overvolle subtop. Bayern München, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen hebben zich afgescheiden van de andere ploegen, maar daarachter is het dringen. Eintracht Frankfurt en Schalke 04 hebben 39 punten, terwijl FSV Mainz 05, Hamburger SV en nu ook Borussia Mönchengladbach 38 punten verzameld hebben.

De Jong maakte zijn treffer tegen Hannover acht minuten voor rust. De Nederlander combineerde met zijn aanvalspartner Patrick Herrmann door de defensie van de bezoekers en van een meter of acht verschalkte hij doelman Ron-Robert Zieler. De overwinning voor Borussia Mönchengladbach was overigens, zeker op basis van de eerste helft, terecht te noemen: Hannover gaf niet thuis in het eerste bedrijf en dat deed die ploeg ook in de tweede helft nauwelijks. In de slotfase trok scheidsrechter Manuel Grafe nog rood voor een oliedomme Sérgio Pinto van Hannover: de vleugelspeler kreeg eerder al geel voor praten en kwam de scheidsrechter later zeer theatraal bedanken na een niet gegeven vrije trap. Hij mocht inrukken met zijn tweede gele kaart.

Bezig met laden …