De Jong en Mönchengladbach lopen nieuwe dreun op tegen Werder

Peter Nusselder20 okt 2012, 20:23
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2012, 20:23

Werder Bremen heeft het dit seizoen tegenvallend presterende Borussia Mönchengladbach een nieuwe mokerslag toegebracht: in Bremen leden Luuk de Jong en zijn ploeggenoten zaterdagavond een 4-0 overwinning, dankzij Niks Petersen, Marko Arnautovic, Niclas Füllkrug en Zlatko Junuzovic.

/

Vanaf minuut één was het duidelijk dat de ploeg van trainer Thomas Schaaf de punten in het Weserstadion wilde houden, en de gasten mochten van geluk spreken dat het 37 minuten duurde voordat de score geopend werd. Daarvoor hadden Kevin De Bruyne en Petersen al kansen laten liggen, al was ook Gladbach een keer heel dicht bij een doelpunt: Havard Nordtveit schoot echter op de lat. De 1-0 van Petersen, uit een corner, was niettemin verdiend. Arnautovic verdubbelde de marge op slag van rust door de bal met een lob fraai over keeper Marc-André ter Stegen heen te schieten: 2-0.

Vijf minuten na de pauze leverde een goede actie van Eljero Elia de thuisploeg bijna een derde treffer op. Op aangeven van de Nederlandse vleugelspits verzuimde Petersen echter om zijn tweede van de avond te maken. Een derde doelpunt voor Werder kwam er echter alsnog: Arnautovic gaf de defensie van die Fohlen een kwartier voor tijd wederom het nakijken en ditmaal scoorde de ex-FC Twente-aanvaller niet zelf, maar legde hij af op de voor Elia ingevallen Füllkrug. Junuzovic tekende in de slotfase voor de eindstand: 4-0. De Jong speelde bij Borussia de hele wedstrijd mee, maar kwam niet tot scoren.