voetbalzone

De Jong: 'Ik verwacht toch dat wij als PSV sterker zijn dan Feyenoord'

Bart Kruyt29 jul 2016, 11:23
Laatst bijgewerkt: 29 jul 2016, 11:23
Advertentie

Feyenoord en PSV kenden een prima voorbereiding op het nieuwe seizoen, al liep de landskampioen in de laatste oefenwedstrijd wel tegen een nederlaag aan tegen stadsgenoot FC Eindhoven. Feyenoord wist al zijn vriendschappelijke duels te winnen en is bijzonder hongerig. Zondag kan tegen PSV de eerste prijs van het nieuwe voetbaljaar gepakt worden.

/

Luuk de Jong, aanvoerder van PSV, voorspelt een ‘lastige pot’ in de strijd om de Johan Cruijff Schaal: “Het is in de ArenA, dus niemand heeft het thuisvoordeel. Het kan dan ook alle kanten op maar ik verwacht toch dat wij als PSV sterker zijn dan Feyenoord”, zei de aanvaller in gesprek met NU.nl. Hij voegde eraan toe dat hij Feyenoord niet heeft zien spelen in de voorbereiding.

De Jong is van mening dat PSV verder is dan vorig seizoen. "We zijn als team fysiek weer heel sterk”, zei hij. “Er is ook nog niet heel veel veranderd in het team, al weet je niet wat er nog kan gebeuren. De automatismen lopen toch al snel. Dat zie je ook in andere wedstrijden in de voorbereiding. Als je dat snel in het team hebt zitten, kun je ook makkelijker wedstrijden domineren. Dat is wat we graag willen, eerst zondag tegen Feyenoord en daarna in de competitie."

Bezig met laden …