voetbalzone

De Jong: ‘Ik wist dat Van der Wiel ‘afhaakt’ als hij naar voren loopt’

Erik van Dam31 jul 2010, 22:27
Laatst bijgewerkt: 31 jul 2010, 22:27
Advertentie

Luuk de Jong kroonde zich zaterdagavond tot matchwinner in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De negentienjarige aanvaller nam vroeg in de eerste helft het enige doelpunt voor zijn rekening, door een korte uittrap van Maarten Stekelenburg richting Gregory van der Wiel volledig uit te buiten. “Ik zei nog tegen Siem: ‘Gelukkig kijk ik vaak naar Ajax’”, aldus De Jong na afloop aan SBS 6.

/

“Ik wist dat Gregory van der Wiel ‘afhaakt’ als hij naar voren loopt”, onthulde De Jong na afloop van de gewonnen wedstrijd. “Dus toen Maarten Stekelenburg de bal in zijn richting trapte, zat ik er tussen.” Met het binnenhalen van de eerste Johan Cruijff Schaal voor zijn club was De Jong bijzonder tevreden. “Dit is toch weer een prijs pakken. We wilden er vol voor gaan, wilden deze wedstrijd winnen.”

“De wil van onze trainer is ook naar ons uitgestraald, hij heeft ons overtuigd”, sprak De Jong. “Je weet dat Ajax aanvallend speelt, maar er lag ruimte achter hun centrale verdedigers. We hebben in de eerste helft nog een aantal grote kansen gehad.”

Bezig met laden …