voetbalzone

‘De Jong is de enige speler bij PSV die onmisbaar is’

Erik van Dam30 sep 2015, 10:43
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2015, 10:43
Advertentie
voetbalzone

PSV won twee weken geleden knap van Manchester United en staat nu voor de opdracht in Moskou te winnen van CSKA. Dat moet de club echter wel doen zonder de hulp van een paar belangrijke spelers. Luuk de Jong blesseerde zich afgelopen weekend tegen NEC, terwijl Andrés Guardado al een kwetsuur opliep tegen Manchester United. Bovendien ontbreekt Jetro Willems al langer bij de Eindhovenaren.

Voormalig PSV-trainer Sef Vergoossen is benieuwd hoe de club het er vanaf gaat brengen in Rusland. “Natuurlijk is het een aderlating dat PSV Willems en Guardado moet missen, maar De Jong is de enige speler die onmisbaar is. Hij is belangrijker voor PSV dan Guardado”, aldus Vergoossen, die De Jong als een spits met ‘zeldzame kwaliteiten’ typeert in gesprek met Metro.

Met De Jong kan coach Cocu kan variëren in de aanval en in de speelstijl. “Hij is balvast, technisch goed en is een aanspeelpunt. Maar je kunt met hem ook heel opportunistisch spelen als het niet loopt”, legt Vergoossen uit aan de krant. Jürgen Locadia is een ander soort aanvaller. Die kan scoren, maar De Jong is veel meer betrokken bij het aanvalsspel. “Naast De Jong loopt er bij PSV niemand rond die andere jongens op de juiste plek zet, die sturing geeft aan het team. PSV heeft sowieso weinig van die jongens. Ja Guardado, maar die kan dus ook niet spelen.”

Fred Rutten, ex-trainer van PSV, geeft aan dat de club nu net die drie spelers mist waar het moeilijk zonder kan. Hij zegt dat Locadia een ware doelpuntenmachine is, maar dat aanvoerder De Jong echt van onschatbare waarde is voor de Brabantse club. “Toen ik trainer was bij Feyenoord wilde ik hem er graag bij hebben. Fysiek én mentaal is Luuk héél sterk. Het is een echte persoonlijkheid aan wie het hele team zich optrekt.”

Bezig met laden …