voetbalzone

‘De Jong kan transfer naar Mexico vergeten na aantrekken Ménez’

Tim Siekman03 jan 2018, 13:04
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2018, 13:04
Advertentie

Luuk de Jong lijkt een overstap naar Club América uit zijn hoofd te kunnen zetten. De Mexicaanse club heeft zich namelijk versterkt met Jérémy Ménez van Antalyaspor, zo melden enkele Turkse media. Club América betaalt naar verluidt ongeveer 250.000 euro om de spits over te nemen van de Turkse club; Ménez tekent voor één seizoen.

Een foto van Ménez in het shirt van zijn nieuwe werkgever circuleert al op internet, maar Club América heeft nog niets bevestigd. Onder meer het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf meldden dat Club América geïnteresseerd was in De Jong én dat PSV op de hoogte was van de interesse. Volgens andere media zou de Mexicaanse club hebben getwijfeld over wie moest worden gehaald: De Jong of Ménez.

Het kamp-De Jong, met zaakwaarnemer Louis Laros aan het roer, reageerde eerst sceptisch op de belangstelling van Club América. Vader George de Jong belde echter naar Hans Westerhof, ex-trainer van Club América, en daarna vond er een Skype-gesprek tussen de aanvaller en de Mexicaanse clubleiding plaats. De Jong zag een avontuur bij de club naar verluidt wel zitten.

Club América zou bereid zijn geweest om zeven miljoen euro te betalen voor De Jong, die in de zomer een transfer naar Girondins Bordeaux zag afketsen. De Fransen waren bereid om eveneens een dergelijk bedrag over te maken, maar de grootaandeelhouder zette een streep door de transfer van De Jong, die nog tot medio 2020 vastligt bij de huidige koploper van de Eredivisie.

Bezig met laden …