voetbalzone

De Jong: ‘Natuurlijk telt het ook hoeveel je er op het eind zélf hebt gemaakt’

Peter Nusselder22 sep 2014, 08:20
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2014, 08:20
Advertentie

Luuk de Jong gaf na de eerste competitiewedstrijden, waarin hij zelf niet scoorde maar PSV mede dankzij de goals van Memphis Depay wel won, nog aan dat het hem niet uitmaakte wie de doelpunten voor zijn rekening neemt in Eindhoven. Nu Depay geblesseerd is, komt De Jong weer tot scoren.

voetbalzone

De centrumaanvaller was in de afgelopen drie duels doeltreffend en heeft zichzelf een ambitieuze doelstelling opgelegd voor dit seizoen. “Twintig goals, dat is altijd zo’n getal dat aan spitsen wordt gehangen”, vertelt De Jong aan het Algemeen Dagblad. “Zeker bij een topclub moet je daar in principe wel op kunnen uitkomen”, vindt de zevenvoudig Oranje-international.

Zijn eigen doelpunten zijn voor De Jong overigens niet het allerbelangrijkste. “Het gaat altijd eerst om het teambelang en om dat het elftal wint. Maar laten we eerlijk zijn: natuurlijk telt het ook hoeveel je er op het eind zélf hebt gemaakt”, geeft de spits toe, nadat hij zondag tegen SC Cambuur-Leeuwarden goed was voor de openingstreffer. Tijdens die ontmoeting was er ook het officiële debuut van Aleksandar Boljevic, de eerste Montenegrijn in PSV 1. De achttienjarige aanvaller mocht een paar minuten voor tijd invallen voor Luciano Narsingh.

Bezig met laden …