voetbalzone

De Jong niet bevreesd voor replay: 'Ook tegen Spanje krijg je kansen'

Matthijs van Laar13 jun 2013, 11:32
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2013, 11:32
Advertentie

Ook Luuk de Jong staat achter de keuze van Cor Pot om zijn volledige basiself rust te kunnen in het duel met Jong Spanje. Nederland ging kansloos met 3-0 onderuit tegen de topfavoriet en na afloop werden er vraagtekens gezet bij de handelswijze van de bondscoach. “Ik denk niet dat dat heel slecht is”, zegt De Jong echter in gesprek met NUsport.

/

De eerste spits van het jonge keurkorps gebruikt de extra dagen rust om te herstellen van enkele fysieke ongemakken. Ook aanvoerder Kevin Strootman zei dat om die reden blij te zijn met de keuze van Pot. “Bovendien lieten de jongens die nu opgesteld werden, tijdens de trainingen al zien dat ze ook gewoon heel goed zijn”, voegt De Jong toe.

Jong Spanje bleek echter een maatje of twee te groot en toonde aan waarom het als topfavoriet wordt beschouwd voor de eindzege. De kans dat Oranje, wanneer het in de halve finale afrekent met Jong Italië, nogmaals op de Zuid-Europeanen stuit, is dan ook groot. De Jong verwacht niet dat Nederland dan weer kansloos is. “Mogelijkheden krijg je altijd, ook tegen Spanje.”

Bezig met laden …