De Jong onder indruk van Lewandowski: 'Hopelijk kan PSV dat ook'

Daniel Cabot Kerkdijk23 sep 2015, 07:15
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2015, 07:15

Robert Lewandowski was dinsdagavond even wereldnieuws in voetballand. De spits van Bayern München maakte als invaller vijf doelpunten tegen VfL Wolfsburg (5-1) en deed dat bovendien in 8 minuten en 59 seconden. Wolfsburg, een van de tegenstanders van PSV in de Champions League, had de eerste helft met een 0-1 voorsprong afgesloten.

Luuk de Jong heeft zodoende gezien hoe het als spits moet tegen Wolfsburg, dat begin november de derde tegenstander van PSV in de groepsfase van het Europese miljoenenbal is. "Hij schiet er vijf binnen in negen minuten. Dat is heel bijzonder en dat tegen Wolfsburg, hopelijk kunnen wij dat ook", vertelt de aanvaller met een knipoog in gesprek met De Telegraaf.

De Jong loopt vooralsnog keurig één op éen bij PSV. In het bekerduel met SC Cambuur (3-2) van dinsdagavond was de aanvaller goed voor zijn negende treffer, in evenveel wedstrijden. PSV startte de groepsfase van de Champions League met een verrassende 2-1 zege op Manchester United. Wolfsburg won tegelijkertijd met 1-0 van CSKA Moskou.