De Jong ontvangt eerste rode kaart in Amerika na zware overtreding

Daniel Cabot Kerkdijk05 jul 2016, 06:45
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2016, 06:45

Nigel de Jong zal de komende wedstrijden van Los Angeles Galaxy moeten missen. De middenvelder kreeg maandagavond lokale tijd een rode kaart in de Major League Soccer-wedstrijd tegen Vancouver Whitecaps (2-0). De Jong kreeg eerder dit jaar al een schorsing van drie duels voor een charge op Darlington Nagbe, in de competitiewedstrijd tegen Portland Timbers, ook kreeg hij destijds alleen een gele kaart.

La Galaxy nam na twaalf minuten de leiding: na een pass van Steven Gerrard schoot Robbie Keane het leer achter David Ousted. Twee minuten na rust kopte Jeff Larentowicz de bal binnen, na een corner van Gerrard. Voor De Jong zat het duel er na 74 minuten op: hij zette een tackle op de bal te laat in en schoffelde Matias Laba onderuit. De dienstdoende scheidsrechter stuurde de Nederlander direct van het veld.

De Jong kreeg in april een schorsing van drie duels, na ingrijpen van de tuchtcommissie van de Major League Soccer. Volgens de tuchtcommissie was de spijkerharde trap op het onderbeen van Nagbe 'schandelijk en roekeloos' en een 'duidelijke en ondubbelzinnige' rode kaart waard. De Jong werd daarom alsnog voor drie wedstrijden geschorst, ook al was de charge in het duel zelf alleen met geel bestraft.