voetbalzone

De Jong-slachtoffer Holden staat zes weken buitenspel met breuk

Matthijs van Laar04 mrt 2010, 11:14
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2010, 11:14
Advertentie

Bij Bolton Wanderers zal men net als bondscoach Bert van Marwijk niet al te gelukkig zijn met de agressiviteit die Nigel de Jong woensdagavond tentoonspreidde in de oefeninterland tussen Nederland en de Verenigde Staten. De tackle van de verdedigende middenvelder op tegenstander Stuart Holden betekent namelijk dat de Amerikaan er zo’n anderhalve maand uitligt.

/

De Jong kwam op het middenveld te hard in op het been van Holden, die vervolgens voor onderzoek naar het ziekenhuis moest. De Jong ontsnapte aan een rode kaart en bondscoach Bert van Marwijk toonde zich weer teleurgesteld. Grootste verliezer is echter Holden zelf, die een breuk in zijn onderbeen heeft opgelopen en zes weken moet toekijken.

“Hij is een uitstekende speler, een echte international. Hij heeft aangetoond honger te hebben en bereid te zijn hard te werken. Iedereen heeft kunnen zien hoe goed hij is, dus dit is een flinke tegenslag. Het belangrijkste is dat hij nu zo snel mogelijk fit wordt”, verklaarde Bolton-manager Owen Coyle donderdag.

Bezig met laden …