voetbalzone

De Jong trapt tegenstander in rolstoel: 'Dit is nooit mijn bedoeling geweest'

Bart Kruyt11 apr 2016, 08:45
Laatst bijgewerkt: 11 apr 2016, 08:45
Advertentie

In de Verenigde Staten hebben ze nu ook kennis gemaakt met Nigel de Jong. De middenvelder speelt sinds dit seizoen voor LA Galaxy en maakte in de nacht van zondag op maandag een keiharde overtreding op Darlington Nagbe van Portland Timbers. De Amerikaans international kon de wedstrijd onmogelijk afmaken en verliet het stadion in een rolstoel.

/

De Jong, die overigens de aanvoerdersband om zijn arm droeg, probeerde de bal af te pakken van de dribbelende Nagbe. De Nederlander ging echter over de bal heen en ging vol door op de enkel van zijn tegenstander. De Jong wilde het nog doen voorkomen alsof hij de bal speelde, maar daar was geen sprake van. Met een gele kaart kwam de middenvelder nog goed weg.

Na afloop bood De Jong direct zijn excuses aan: “Het is nooit mijn intentie om iemand te blesseren”, maakte De Jong duidelijk. “Mijn excuses aan deze jongen, ik heb hem ook al gezegd dat dit nooit mijn bedoeling is geweest. Ik hoop dat het niet ernstig is. Hij is nog jong en een goede speler, maar ook dit is voetbal. Ik raakte de bal maar een klein beetje, en jammer genoeg ook zijn enkel.”

Opvallend was de reactie van Mike Magee, een ploeggenoot van De Jong bij LA Galaxy: “Ik zou hem graag willen verdedigen, maar het voetbal heeft dit soort tackles niet nodig”, zei Magee. Op Twitter zocht Portland Timbers ook al de confrontatie met LA Galaxy, dat probeerde om er met een grapje vanaf te komen. “Sorry, wij vinden het aantrekken van smerige spelers niet grappig”, luidde de reactie.


Bezig met laden …