voetbalzone

De Jong wijst naar Kuipers: ‘Jullie kunnen het allemaal zien op de beelden’

Dominic Mostert29 okt 2016, 22:04
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2016, 22:04
Advertentie

Luuk de Jong speelde zaterdag een ongelukkige wedstrijd tegen Vitesse, maar PSV boekte desondanks een 0-2 zege. Een moment uit de slotfase van de eerste helft bleef hangen bij de aanvoerder: De Jong werd in het strafschopgebied vastgehouden door Guram Kashia, maar kreeg geen strafschop van arbiter Björn Kuipers. Na afloop spreekt de aanvoerder zijn teleurstelling daarover uit.

/

"Ik denk dat jullie het allemaal op de beelden kunnen zien dat verdedigers meer oog voor mij hebben dan voor de bal. Ik snap dat het moeilijk voor de scheidsrechter is om dan een beslissing te nemen", stelt de aanvaller voor de camera van FOX Sports. "Maar aan het begin van dit seizoen is nog uitgelegd aan alle spelers dat je de tegenstanders los moet laten. Anders staat daar een straf op."

"Ik werd volop vastgehouden en wilde me los maken. En ja, als ik word vastgehouden, dan ga ik naar de grond", geeft de spits aan. Uiteindelijk was Gastón Pereiro met twee treffers de grote man aan Eindhovense zijde. Volgens De Jong had PSV de opsteker hard nodig na de midweekse eliminatie in de beker. "Dit is zeker een opluchting, ook na wat dinsdag gebeurd is. Dit is dan de beste reactie die je kan laten zien."

Bezig met laden …