voetbalzone

De Jong wilde best strafschop nemen: ‘Maar ik kon niet meer’

Erik van Dam15 mrt 2016, 22:48
Laatst bijgewerkt: 15 mrt 2016, 22:48
Advertentie

Phillip Cocu besloot dinsdagavond Luuk de Jong een paar minuten voor het eind van de tweede verlenging van het veld te halen tegen Atlético Madrid, ten faveure van Luciano Narsingh. De spits kon niet meer en vreesde voor zijn hamstrings: daarom liet hij zich wisselen. Dat Narsingh uiteindelijk als enige miste in de strafschoppenserie was wrang, maar De Jong hield het gewoon niet langer vol.

Na afloop van de uitschakeling tegen de Spanjaarden stond de aanvaller SBS6 te woord en betreurde hij het Waterloo van PSV in de Champions League. “Het was natuurlijk een heel moeilijke avond, we hebben moeilijke fases gehad, maar hebben ook goed voetbal laten zien en wat kansen gecreëerd. Dan haal je de penaltyserie en die wil je graag winnen, maar uiteindelijk trekken we niet aan het langste eind”, aldus De Jong.

De captain van de Eindhovenaren complimenteerde keeper Jeroen Zoet met diens uitmuntende optreden en legde uit waarom hij niet op het veld bleef voor de penaltyreeks. “Ik kon niet meer, moest oppassen met mijn hamstrings en wilde geen risico nemen om dat kapot te lopen. En we hadden nog een wissel over”, sprak De Jong.


Bezig met laden …