voetbalzone

‘De kans dat hij de club gaat verlaten is nul komma nul’

Erik van Dam20 feb 2016, 10:41
Laatst bijgewerkt: 20 feb 2016, 10:41
Advertentie

Gonzalo Higuaín was in zijn jaren bij Real Madrid een spits om ernstig rekening mee te houden, maar toch verloor hij uiteindelijk de concurrentiestrijd met Karim Benzema. Napoli meldde zich voor Pipita en legde hem voor vijf jaar vast, tegen een transfersom van veertig miljoen euro. Dit seizoen doet Higuaín het dusdanig goed dat de transfergeruchten de kop opsteken, maar broer Nicolás rekent er nu vast mee af.

/

Nicolás vertegenwoordigt Gonzalo in zakelijk opzicht en verzekert alvast dat de toekomst van de spits gewoon in Napels ligt. “Wij hebben een contract met Napoli en de kans dat hij ergens anders gaat spelen is nul komma nul”, aldus Higuaín aan Radio Kiss Kiss. “We zijn op dit moment niet bezig met plaatsing voor de Champions League, maar alleen met de wedstrijden die er wekelijks aankomen.”

“Er zijn nog zo veel punten te pakken en als Gonzalo speelt, is de kans groot dat hij scoort. Hij maakt echt een geweldig seizoen door”, zegt Nicolás bewonderend. De Italiaanse pers weet dat een transfer naar Chelsea in januari geen doorgang vond omdat de club Higuaín niet kon beloven dat hij steeds de eerste spits zou zijn. Bij Napoli heeft hij die zekerheid wel en maakte de Argentijn al 59 doelpunten in 94 competitieduels.

Higuaín wordt ook al maanden genoemd als kandidaat-spits voor andere Engelse clubs als Arsenal, Liverpool en Manchester United. Hij heeft nog een contract tot 2018 in het Stadio San Paolo en eerbiedigt dat dus, afgaande op de woorden van zijn broer en zaakwaarnemer. Met zijn club staat Higuaín tweede in de Serie A, op twee punten van Juventus. Hij voert met 24 goals ruimschoots de topscorerslijst aan: Paulo Dybala en Carlos Bacca staan met ‘slechts’ 13 goals gedeeld tweede.

Bezig met laden …