voetbalzone

'De kans dat wij ons plaatsen is groter dan het winnen van de Lotto'

Bart Kruyt07 sep 2010, 10:15
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2010, 10:15
Advertentie

Voor het Nederlands elftal wacht dinsdag Finland, dat haar eerste groepsduel met 2-0 verloor bij Moldavië, in Rotterdam als tweede tegenstander in het kader van de EK-kwalificatiereeks. Ondanks het kwaliteitsverschil op papier acht aanvaller Paulus Roiha, die in het verleden in de Nederlandse competitie uitkwam voor onder meer FC Utrecht, de Scandinaviërs niet geheel kansloos.

“Het gaat nog altijd maar over één wedstrijd”, vertelt Roiha aan Voetbal International. “Als Finland tien keer tegen Nederland speelt, kunnen we best een keer winnen. Natuurlijk hebben we een kans. Iedereen heeft het WK gezien.” De dertigjarige aanvaller acht de kans dat Finland zich plaatst voor het EK klein, maar niet onmogelijk. “Op papier zou je zeggen dat Zweden als tweede eindigt, terwijl wij normaliter gelijk zijn aan Hongarije. Het wordt zwaar, maar de kans dat wij ons plaatsen is groter dan de kans op het winnen van de Lotto.”

Roiha speelt momenteel in Zweden voor Åtvidabergs FF en kwam tussen 2001 en 2007 uit voor onder meer voor FC Utrecht, FC Zwolle en ADO Den Haag. De aanvaller, die wel bij de voorselectie van de Finnen zat, is een opvallende afwezige in de selectie van bondscoach Stuart Baxter. Roiha wist tot nu toe vier doelpunten te produceren in de zeventien interlands die hij voor Finland speelde.

Bezig met laden …