voetbalzone

'De KNVB moet niet te star zijn, Seedorf heeft exceptionele kwaliteiten'

Bart Kruyt11 jun 2013, 08:51
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2013, 08:51
Advertentie

Clarence Seedorf hoopt na zijn actieve loopbaan hoofdtrainer te kunnen worden en de KNVB helpt graag een handje mee. De bond maakte vorige maand bekend dat Seedorf in sneltreinvaart zijn trainerspapieren kan halen, via een individueel project. "Clarence is de eerste, mogelijk in een reeks", zegt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen van de KNVB tegen het Algemeen Dagblad.

/

Normaal gesproken moeten spelers of trainers die het diploma Coach Betaald Voetbal willen halen de cursus klassikaal volgen, maar voor Seedorf wordt een uitzondering gemaakt. De inmiddels 37-jarige middenvelder is de meest succesvolle Nederlandse voetballer ooit en won in zijn loopbaan liefst vier keer de Champions League: met Ajax, Real Madrid en tweemaal met AC Milan. Ook won hij twee keer de wereldbeker voor clubteams en werd hij meerdere malen landskampioen.

Momenteel speelt Seedorf nog voor het Braziliaanse Botafogo. "Dan kun je dus niet op dinsdag en donderdag naar Zeist komen", zegt Van Oostveen. "We doen geen geweld aan de inhoud van de cursus, maar het tempo is wel behoorlijk opgeschroefd. Clarence volgt de trainerscursus nu voor een deel online. De KNVB moet niet te star zijn. Als iemand als Seedorf zich aanmeldt, ligt er een unieke kans voor de KNVB. Hij heeft exceptionele kwaliteiten."

Bezig met laden …