voetbalzone

'De komende tijd wil ik laten zien dat ik goed genoeg ben voor Feyenoord'

Bart Kruyt17 sep 2012, 09:20
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2012, 09:20
Advertentie

De een zijn dood is de ander zijn brood. Dat spreekwoord gaat ook op voor Kostas Lamprou, die door een voetblessure bij Erwin Mulder zijn kans krijgt onder de lat bij Feyenoord. De Griek maakte tegen PEC Zwolle zijn debuut in de Eredivisie en begon met een clean sheet. "De trainer had vooraf gezegd dat ik gewoon moest doen waar ik goed in ben; dat ik geen extra dingen moest willen doen om te bewijzen wat ik allemaal kan. Volgens mij is me dat aardig gelukt", stelde Lamprou.

/

Mulder heeft een sesambotje in zijn voet gebroken en staat daardoor vermoedelijk tot de winterstop aan de kant. Tot die tijd krijgt Lamprou de kans om zich te laten zien. "Ik wil niet zeggen dat ik schrok toen ik hoorde dat ik een basisplaats kreeg, maar ik voelde wel meteen wedstrijdspanning in mijn buik", zei de Griekse keeper tegenover NUSport. "Die bleef daar tot de eerste minuten van de wedstrijd, daarna vloeide de spanning langzaamaan weg."

Lamprou debuteerde dus voor Feyenoord in de Eredivisie, maar speelde in de jeugd nog even voor Ajax. Daar werd hij op zijn dertiende weggestuurd, omdat hij te klein zou zijn. "Zelf maak ik er nooit zo’n punt van, want dat heeft geen zin. Ik kan er tóch niks aan veranderen. God heeft bepaald dat ik zo groot ben als ik ben, dus moet ik mijn lengte compenseren met mijn sprongkracht. Ja, ik denk dat ik goed genoeg ben voor de top, omdat ik nooit bang ben. De komende tijd wil ik laten zien dat ik goed genoeg ben voor Feyenoord 1."

Bezig met laden …