voetbalzone

‘De komst van Ruiz is een kwaliteitsimpuls, maar PSV blijft te wankel’

Gijs Freriks16 jan 2014, 16:52
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2014, 16:52
Advertentie

PSV staat elf punten achter koploper Ajax, maar gelooft nog in het landskampioenschap. De Eindhovenaren zetten die ambitie kracht bij door Bryan Ruiz te presenteren als de nieuwste aanwinst. De Costa Ricaan wordt gehuurd van Fulham en zou een speler kunnen zijn die het verschil voor de ploeg van Phillip Cocu kan maken. Maar ook met de ex-speler van onder meer FC Twente, maakt PSV volgens Jan van Halst geen kans meer op de titel.

voetbalzone

De oud-middenvelder en huidig analyticus van FOX Sports verwacht dat Ajax net als in de afgelopen drie seizoenen aan het langste eind trekt. “Dat is de meest stabiele ploeg. Ze zullen nog weleens verliezen, de laatste wedstrijden voor de winterstop kwamen ze namelijk heel goed weg. Maar Ajax zakt niet door de ondergrens en dan ben je in de Eredivisie al snel de favoriet voor de titel”, zegt Van Halst tegen NUsport, die PSV dus afschrijft voor de eerste plaats.

“De komst van Ruiz is een enorme kwaliteitsimpuls, maar PSV blijft te wankel om een lange serie van goede resultaten neer te zetten. Meestrijden om de tweede plaats en daarmee voorronde Champions League is in mijn ogen het maximale voor dit PSV.” De Eindhovenaren staan momenteel op de zevende plaats in de competitie en gaan zondagmiddag op bezoek bij Ajax. Voor dit duel is Ruiz speelgerechtigd.

Bezig met laden …