voetbalzone

'De komst van Touré zou een van de belangrijkste transfers ooit zijn'

Daniel Cabot Kerkdijk12 jul 2012, 22:45
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2012, 22:45
Advertentie
/

Kolo Touré gaat wellicht in de Turkse competitie aan de slag. Engelse en Turkse media maken donderdag melding van de belangstelling van Bursaspor voor de verdediger van Manchester City. De 31-jarige Touré kwam drie jaar geleden voor twintig miljoen euro over van Arsenal en heeft geen toekomst in de Eastlands.

Touré was basisspeler van Manchester City tot het moment dat ontdekt werd dat hij dieetpillen van zijn vrouw had ingeslikt. Na een schorsing van zes maanden was de Ivoriaans international zijn basisplaats kwijt. Manager Roberto Mancini kiest voor Vincent Kompany en Joleon Lescott in de basis en heeft verder ook Stefan Savic en eventueel rechtsback Micah Richards tot zijn beschikking.

"We hebben de afgelopen twee dagen met Kolo gesproken", erkent Bursaspor-trainer Ertugrul Saglam. "Het zou een van de belangrijkste transfers ooit door een club uit Anatolië. Niets is zeker tot het moment dat hij zijn handtekening zet, maar we werken hard aan een overeenkomst." Bursaspor eindigde vorig seizoen als achtste, maar pakte via de play-offs alsnog een ticket voor de Europa League.

Bezig met laden …