voetbalzone

De La Torre aangesteld om discipline terug te brengen bij Mexico

Bart Kruyt19 okt 2010, 08:12
Laatst bijgewerkt: 19 okt 2010, 08:12
Advertentie

De Mexicaanse voetbalbond heeft een nieuwe bondscoach gevonden. Jose Manuel De La Torre, die momenteel bij Toluca werkzaam is, zal in januari van het nieuwe kalenderjaar gaan beginnen als eindverantwoordelijke bij de Noord-Amerikanen. Hij heeft als belangrijkste doelstelling om de discipline terug te brengen in de Mexicaanse ploeg.

De La Torre is de opvolger van Javier Aguirre, die na het WK vertrok. Kort hierna ging het mis binnen de Mexicaanse selectie: na een vriendschappelijke interland tegen Colombia vierden de internationals feest met enkele prostituees en een travestiet, waarna Efrain Juarez en Carlos Vela voor zes maanden geschorst werden. Elf andere internationals, waaronder Carlos Salcido, ontvingen een boete.

De La Torre heeft nu de opdracht om alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. De oefenmeester van Toluca was de enige kandidaat, nadat Víctor Manuel Vucetich om persoonlijke redenen was afgehaakt. Hij maakt het kalenderjaar nog af bij zijn huidige werkgever en tekent vervolgens een contract dat tot het WK van 2014 doorloopt.

Bezig met laden …