voetbalzone

De leeuw is los.

Menno van Vliet22 jun 2010, 10:46
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2010, 10:46
Advertentie

Het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika verloopt niet zo goed voor Australië. De eerste wedstrijd werd kansloos verloren van Duitsland en de tweede wedstrijd eindigden in een teleurstellende 1-1, en dan heb ik het nog niet over de twee rode kaarten die Australië kreeg te incasseren. Harry Kewell kreeg in de tweede wedstrijd rood en Tim Cahill in de eerste. Hoe wordt dit probleem opgelost of gaan we kansloos naar huis?

Het WK is een ware nachtmerrie voor de Australische spelers. De Aussies werden in de eerste wedstrijd totaal weggespeeld door het Duitse team. Die Mannschaft danste door de Australische verdediging heen. Duitsland speelde fris, tactisch en dynamisch voetbal. Australië was hier niet tegen opgewassen. Het leek wel of de spelers niets hebben geleerd deze afgelopen dagen in Zuid-Afrika. De sfeer is goed in het team, dat is duidelijk, maar waar blijven de prestaties? We mogen toch wel een overwinning verwachten dit toernooi? Ook John Travolta kwam langs. Hij is ambassadeur van hoofdsponsor Qantas. Hij zong er vrolijk op los en de spelers deden mee. Hebben ze stiekem tijdens de besloten trainingen met John gezongen in plaats van agressief te trainen? Wat heb je met dit team gedaan, Pim Verbeek?

De situatie is uitzichtloos. Na twee wedstrijden staat Australië laatste in Groep D. Met nog een wedstrijd te spelen in deze poule moeten de Aussies winnen om door te gaan. Tegen Servië zal dit geen makkelijke opgave zijn. Servië heeft bewezen dat ze goed kunnen voetballen. Waar Australië kansloos verloor won Servië met 1-0 van Duitsland. Servië heeft topspelers die bij (grote) internationale clubs spelen. De beste speler van Australië is Harry Kewell, maar die is geschorst. Er is wel een opluchting, Tim Cahill mag weer meespelen na een schorsing. We moeten vertrouwen op de kwaliteiten die ze de afgelopen dagen, maanden en zelfs jaren hebben opgedaan. Beter presteren dan Hiddink zit er op dit moment niet in voor Australië, of er moet een wonder gebeuren. Een wonder in de zin dat Australië van Servië wint en dat Ghana van Duitsland wint. Het zal denk ik een droom blijven. Het Pim Verbeek-effect is uitgewerkt en zal niet meer terugkeren.

Never give up wordt er vaak geroepen bij Australië en dat zullen ze ook zeker doen: vechten tot het einde. De voetballers zijn makkelijk te coachen dus daar ligt het niet aan, maar wat dan wel? Ik weet het niet, maar hopelijk weet Pim Verbeek het wel. Het einde is nabij, maar we geven niet op. We hebben ervaring genoeg in het team met Mark Schwarzer, Lucas Neill en Vince Grella. Zij spelen bijna elke week in de topcompetities van Europa. Mark Schwarzer had bijna een internationale topprijs gewonnen met Fullham, dat zegt genoeg over zijn kwaliteiten. Lucas Neill is aanvoerder van het Australisch voetbalteam en een onmisbare kracht bij het Galatasaray van Frank Rijkaard. Vince Grella is de mindere van dit rijtje en is niet altijd zeker van een basisplaats bij Blackburn Rovers. Toch is hij een belangrijke schakel binnen de Socceroos. Hij geeft rust en geeft als het nodig is een belangrijke pass richting een medespeler. Ook kan hij goed meeverdedigen. Misschien is Australië toch niet kansloos tegen het veel betere Servië.

Pim Verbeek moet veel doen om dit team weer op de rails te krijgen en er moet een wonder gebeuren om door te gaan. Toch hebben de spelers er vertrouwen in dat zij gewoon doorgaan naar de volgende ronde, maar dat betekent dus ook dat ze hard moeten trainen en dat ze John Travolta thuis moeten laten. Hoe mooi hij ook kan zingen: hij is niet welkom. Deze week is de week van: Pim Verbeek en zijn spelers. De leeuw is los binnen het team.

Bezig met laden …