voetbalzone

De Leeuw pakt ‘brons’ op topscorerslijst: ‘En ik begon nog dramatisch’

Erik van Dam18 mei 2015, 13:04
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2015, 13:04
Advertentie

Michael de Leeuw scoorde zondag driemaal in de zeer doelpuntrijke ontmoeting tussen NAC en FC Groningen (4-5) en vijzelde zijn seizoenstotaal daarmee op van veertien naar zeventien. Zo eindigt hij de competitie als gedeelde nummer drie op de topscorerslijst, achter Memphis Depay (22) en Luuk de Jong (20) maar op gelijke hoogte met Michiel Kramer. Dat maakt de aanvaller van FC Groningen een trots man.

voetbalzone

De Leeuw was nog in een strijd verwikkeld met teamgenoot Tjaronn Chery, wie van hen er hoger zou eindigen. Beiden stonden op veertien goals en uiteindelijk maakte Chery er eentje bij, waarmee hij op vijftien uitkwam. “We maakten er al de hele week grappen over”, blikt De Leeuw terug in gesprek met Voetbal International. Hij zegt erg blij te zijn met de hattrick en het eindresultaat.

“Ik begon namelijk dramatisch dit seizoen. Als iemand toen tegen mij had gezegd dat het zo zou eindigen, had ik hem voor gek verklaard. De KNVB-beker, de achtste plek; dit is een topseizoen”, aldus de 28-jarige aanvaller, die in zijn debuutseizoen ook al eens de dubbele cijfers haalde bij FC Groningen. Toen eindigde hij op elf goals. Zijn meest trefzekere jaar beleefde De Leeuw in zijn eerste echte seizoen in het betaald voetbal: toen was hij in dienst van SC Veendam goed voor 25 treffers in de Jupiler League.

Bezig met laden …