voetbalzone

'De leiding dacht waarschijnlijk dat ik geen zin had om te spelen'

Bart Kruyt24 mei 2011, 00:20
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2011, 00:20
Advertentie

Bas van den Brink is op zoek naar een nieuwe club. De voormalig verdediger van FC Utrecht, FC Emmen en Almere City stapte begin maart over van het Australische Gold Coast United naar het Zuid-Koreaanse Busan I'Park, maar is inmiddels alweer vertrokken. Van den Brink heeft slechts drie officiële wedstrijden voor laatstgenoemde ploeg gespeeld.

Het dienstverband duurde amper zes weken. “Vanwege de naweeën van een in Australië opgelopen enkelblessure had ik gevraagd of ik het tijdelijk, zeg twee weken, iets rustiger aan kon doen”, legt Van den Brink uit aan Voetbal International. “Ik bleef last houden van mijn enkel, maar de trainer van Busan I'Park wilde dat ik vol gas gaf. Nadat mijn verzoek was afgewezen kwam de club met het voorstel mijn contract te ontbinden.”

“De omgangsvormen in Zuid-Korea zijn kennelijk anders, de leiding dacht waarschijnlijk dat ik als dure aankoop geen zin had om te spelen… Achteraf had ik me het Aziatische avontuur anders voorgesteld. Maar de taal en cultuur waren toch heel anders dan ik had verwacht. Dat ligt niet aan hen, ik ben er gewoon niet helemaal geschikt voor…” Van den Brink (28) hoopt terug te kunnen keren naar de Australische A-League, waar men wacht op het nieuwe seizoen.

Bezig met laden …