Manchester United FC v Fulham FC - Premier LeagueGetty Images

De Ligt en Zirkzee maken basisdebuut bij Man United in Nederlands getinte topper tegen Liverpool

Jeroen van Poppel01 sep 2024, 16:03
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2024, 16:03
Advertentie

De opstellingen van Manchester United en Liverpool zijn bekend. Erik ten Hag heeft bij de thuisploeg basisplaatsen in huis voor Noussair Mazraoui, Matthijs de Ligt en Joshua Zirkzee, terwijl Arne Slot Ryan Gravenberch opstelt bij Liverpool. Het duel begint om 17:00 uur en is te zien op Viaplay.

André Onana verdedigt het doel van Manchester United, dat aantreedt met vier verdedigers: Mazraoui, De Ligt, Lisandro Martínez en Diogo Dalot. Voor De Ligt, die de voorkeur krijgt boven Harry Maguire, is het zijn eerste basisplaats bij zijn nieuwe club.

Casemiro en Kobbie Mainoo zijn de controleurs op het middenveld, dat wordt gecompleteerd door nummer 10 Bruno Fernandes. De Portugees is de vervanger van Mason Mount, die kampt met een spierblessure.

Fernandes stond tegen Brighton & Hove Albion (2-1 nederlaag) nog in de spits en dus komt daar een vacature vrij voor Zirkzee. Ook voor de Schiedammer is het zijn eerste basisplaats. Zirkzee wordt geflankeerd door Alejandro Garnacho (rechts) en Marcus Rashford (links).

Liverpool

Aan de kant van Liverpool voert Slot geen wijzigingen door ten opzichte van de 2-0 thuiszege op Brentford. Alisson Becker verdedigt het doel en ziet een viermansdefensie voor zich staan, bestaande uit Trent Alexander-Arnold, Ibrahima Konaté, Virgil van Dijk en Andrew Robertson.

Gravenberch deed in de eerste twee wedstrijden van het seizoen negentig minuten mee en mag het ook op Old Trafford laten zien. De voormalig Ajacied vormt het blok met Alexis Mac Allister en staat achter nummer 10 Dominik Szoboszlai.

Valse spits Diogo Jota wordt in de voorhoede bijgestaan door Mohamed Salah (rechts) en Luis Díaz (links). Onder meer Cody Gakpo en Darwin Núñez beginnen op de bank.

Opstelling Manchester United: Onana; Mazraoui, De Ligt, Martínez, Dalot; Casemiro, Mainoo; Garnacho, Fernandes, Rashford; Zirkzee.

Opstelling Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson; Gravenberch, Mac Allister; Salah, Szoboszlai, Díaz; Jota.

Bezig met laden …