voetbalzone

De Ligt: ‘Verschillende clubs wilden mij, maar het werd niet concreet’

Robin Bruggeman04 okt 2018, 12:23
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2018, 12:23
Advertentie

De achterban van Ajax vreesde afgelopen zomer voor een leegloop, maar met enkel het vertrek van Justin Kluivert van de spelers die vorig seizoen vaak in de basis stonden bleef de schade beperkt. Een van de voetballers die voortdurend in verband werd gebracht met een transfer was Matthijs de Ligt en de jonge stopper zou in beeld zijn bij enkele van de grootste clubs van Europa. De negentienjarige verdediger geeft nu echter in gesprek met ELF Voetbal aan dat niemand een echte poging heeft gedaan om hem op te pikken in de Johan Cruijff ArenA.

“Geloof me, ik heb een rustige zomer gehad. Nederland was er op het WK niet bij en rond mij is er ook weinig gebeurd. Dus ja...”, blikt hij terug. “Als het écht serieus was geweest, had ik dat ook gehoord. Het waren vooral geruchten, ongelooflijk veel geruchten. Er wordt zoveel over mij gezegd en geschreven, dat is echt niet meer bij te houden. Ik maak me er niet druk om. Wat de kranten schrijven is aan hen.”

“Er zijn verschillende clubs geweest die mij wilden hebben. Maar goed, het is niet concreet geworden. En Ajax heeft het ook allemaal een beetje afgehouden. Dus uiteindelijk heb ik geen idee van wat ik had kunnen krijgen”, vervolgt hij zijn verhaal. De Ligt vindt het echter geen probleem dat hij nog altijd in Amsterdam speelt en geeft aan ‘blij te zijn dat hij nog altijd Ajacied is’.

Het behalen van de Champions League heeft hier een grote bijdrage aan geleverd en ook de komst van Dusan Tadic en Daley Blind heeft een rol gespeeld in het besluit van De Ligt om nog minstens een seizoen bij Ajax te blijven. De aanvoerder dacht meteen nadat bekend werd dat de twee internationals zich aan zouden sluiten bij de selectie van Erik ten Hag al dat het niveau flink omhoog zou gaan: “Dat is wel gebleken. Je merkt het aan alles. In het veld en op de training. Het niveau op de training is enorm gestegen. Dat vind ik heel erg belangrijk.”

Bezig met laden …