voetbalzone

‘De logica van de trainersontslagen in de Premier League is verdwenen’

Thijs Post16 dec 2010, 18:14
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2010, 18:14
Advertentie

De ontslagen van Chris Hughton (Newcastle United) en Sam Allardyce (Blackburn Rovers) kwamen onverwacht: beide ploegen presteerden naar behoren in de Engelse Premier League. Ook Fulham-manager Mark Hughes snapt niets van de dienstbeëindigingen. Hughes is ervaringsdeskundige: in 2009 werd hij het slachtoffer van de geldingsdrang van Manchester City en werd de Welshman vervangen door Roberto Mancini.

/

“Luister, ik werd ontslagen toen ik zesde stond”, doelt Hughes tegenover de Engelse media op zijn ontslag bij City. “De logica van de ontslagen is verdwenen en het lijkt er niet op dat het gaat veranderen. Het is frustrerend en voelt oneerlijk, ik heb het zelf ook meegemaakt. Maar Sam komt terug, hij heeft een geweldige reputatie.”

“Iedereen kan onder druk komen te staan, ongeacht hoe goed of slecht er gepresteerd wordt.” Hughes noemt het streven van de rijke nieuwe eigenaars van Blackburn Rovers, eindigen in de top vijf van de rangschikking, onrealistisch. “De ontslagen lijken te heersen, dat is jammer. Het lijkt opnieuw een voorbeeld van iemand die simpelweg de dupe wordt van het feit dat hij niet is aangesteld door de nieuwe eigenaars.”

Bezig met laden …