voetbalzone

‘De media halen er de gekste dingen bij, dat heeft invloed op Turkije’

Gijs Freriks06 sep 2015, 10:00
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2015, 10:00
Advertentie

Het Nederlands elftal gaat zondagavond in Konya op bezoek bij de nationale ploeg van Turkije en Dirk Kuyt had het team van Danny Blind van de nodige tips kunnen voorzien. De 35-jarige aanvaller speelde drie jaar voor Fenerbahçe, maar zette in oktober een punt achter zijn interlandloopbaan. Alleen als de bondscoach hem écht nodig heeft, zal hij zich weer bij Oranje melden.

voetbalzone

Kuyt weet dat het niet altijd even rustig is bij Turkije, dat gecoacht wordt door de ervaren Fatih Terim. “De druk op de bondscoach en de spelers is enorm hoog. Al die kranten en andere media moeten gevuld worden met nieuws en dan worden de gekste dingen erbij gehaald. Ik heb weleens het idee dat dat invloed heeft op het Turkse elftal”, zegt hij in een interview met de NOS.

Volgens Turkse media begint Bayer Leverkusen-middenvelder en vrijetrappenspecialist Hakan Calhanoglu overigens op de reservebank. Volkan Babacan zal keepen en de verdediging wordt vermoedelijk gevormd door Sener Özbayrakli, Semih Kaya, Hakan Balta en Caner Erkin. Op het middenveld komen Ozan Tufan, Selçuk Inan, Volkan Sen, Arda Turan en Oguzhan Özyakup in actie en Burak Yilmaz zal waarschijnlijk de enige spits zijn.

Bezig met laden …