voetbalzone

'De mensen die mij kennen, vinden dit specifiek Erwin'

Bart Kruyt26 mrt 2012, 00:20
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2012, 00:20
Advertentie

De trainersloopbaan van Erwin Koeman kent een opmerkelijk verloop. De coach werkte al bij Feyenoord en de Hongaarse nationale ploeg, maar staat momenteel bij FC Eindhoven voor de groep. "Af en toe van de hak op de tak springen, daar hou ik wel van", zegt Koeman in De Pers. "Dat is het mooie van het leven. Ik zeg altijd: pluk de dag, je leeft maar één keer."

/

Vrijdag zat Koeman voor het eerst op de bank bij Eindhoven, in de wedstrijd tegen Telstar. "Ik heb op het hoogste niveau gespeeld en op het hoogste niveau getraind, ben zelfs bondscoach geweest", zegt hij. "Dan speel je tegen Portugal, Nederland, Duitsland. Maar ook Telstar-uit heeft z’n charme. Ik ben een liefhebber. De mensen die mij kennen, vinden dit specifiek Erwin."

"Ik hou van voetbal en dan maakt het niet zoveel uit op welk niveau je werkt", vervolgt Koeman. "Ik speel niet voor niets ook al tien jaar op amateurniveau. Op het veld bij VV Acht en in de zaal bij Hof van Brabant. Als ik kan, dan ben ik er. Ik heb zondagen gehad dat ik in Hongarije het vliegtuig pakte zodat ik ?‘s middags op de bank kon zitten bij VV Acht. Daarom zeg ik: ik ben gewoon een liefhebber."

Bezig met laden …