voetbalzone

‘De moderne Ajax-bank is ongezond en gevaarlijk, dat wil je niet als club’

Robin Bruggeman16 dec 2016, 13:10
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2016, 13:10
Advertentie

Spelers als Anwar El Ghazi, Jaïro Riedewald, Kenny Tete, Mitchell Dijks en Riechedly Bazoer, die inmiddels op weg is naar VfL Wolfsburg, vervulden vorig seizoen nog sleutelrollen bij Ajax. Peter Bosz maakt echter andere keuzes en heeft besloten de jonge spelers op de bank te zetten. Volgens Aad de Mos is dit geen ideale situatie, voor zowel de club, als voor de spelers.

/

“De moderne bank is een ongezonde en gevaarlijke bank. El Ghazi, Riedewald, Tete, Bazoer en Dijks hebben aan het Nederlands elftal geroken en zijn de hemel in geprezen. Ze vertegenwoordigen een hoge transferwaarde, die door deze situatie alleen maar kan dalen”, vertelt hij in gesprek met 1900 Magazine. “Behalve hun eigen ongenoegen kan hun omgeving, familie, partner, zaakwaarnemer, een rol spelen die nadelig kan zijn voor Ajax en tot een vertrek kan leiden. De media hebben bloed geroken en zijn er bovenop gesprongen. Dat wil je allemaal niet als club.”

De Mos krijgt bijval van Jan van Halst, die wijst op Lasse Schöne en El Gazi. Het tweetal heeft zich volgens de voormalig middenvelder op voorbeeldige wijze teruggeknokt in het elftal en is zo een voorbeeld voor de andere geslachtofferde Ajacieden. Wat Nemanja Gudelj heeft gedaan, aangeven dat hij de motivatie mist om op de bank te gaan zitten, kan volgens Van Halst echt niet en zou in elke andere bedrijfstak tot ‘zwaar gefronste wenkbrauwen’ leiden.

Bezig met laden …