voetbalzone

De Mos: 'De druk van het alsmaar móeten is Ronaldo te veel geworden'

Daniel Cabot Kerkdijk23 jul 2010, 14:32
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2010, 14:32
Advertentie

Aad de Mos was zestien jaar geleden de eerste trainer van Ronaldo in Europa. Voor de destijds oefenmeester van PSV komt het nieuws dat de aanvaller van Corinthians gaat stoppen met voetballen niet als verrassing. "De druk van het alsmaar móeten is hem te veel geworden. Zijn lichaam is op", stelt De Mos.

/

Volgens De Mos hoeft niemand rouwig te zijn om het besluit van Ronaldo. "Al sinds zijn zeventiende staat hij onder een immense druk als voetballer", vertelt de trainer aan Voetbal International. "Hij is een bijzondere speler, een fenomeen en iedereen verwachtte altijd alles van hem, sportief en commercieel. Eigenlijk vind ik dat hij het in zijn loopbaan nog lang heeft volgehouden."

"Het was een vrolijke, vriendelijke jongen met wie het heerlijk werken was", vervolgt De Mos. "Eén moment zal me altijd bijblijven. Het was in de spelersbus op weg naar Duitsland, voor het UEFA Cup-duel met Bayer Leverkusen. Onderweg belde hij met zijn vader. Geen zorgen pa, ik scoor vanavond minstens twee keer, had hij gezegd. We verloren uiteindelijk met 5-4, met drie goals van Ronaldo."

Bezig met laden …