voetbalzone

De Mos geeft visie: 'Die jongens moeten PSV landskampioen maken'

Daniel Cabot Kerkdijk29 mrt 2013, 18:30
Laatst bijgewerkt: 29 mrt 2013, 18:30
Advertentie

Tiny Sanders uitte eerder deze maand zware kritiek op de spelersgroep van PSV. Volgens de algemeen directeur is er 'iets structureel mis in de spelersgroep'. "Ik zie dat spelers hier als doodnormale jongens binnenkomen, soms vertonen ze na anderhalf jaar vreemde trekken. Dat moet eruit", gaf de sportbestuurder van de Eindhovenaren aan.

/

Sanders wees naar Jeremain Lens, Dries Mertens en Erik Pieters, die in de afgelopen maanden om verschillende redenen negatief in het nieuws kwamen. Volgens Aad de Mos is Sanders behoorlijk 'de fout ingegaan'. "Hij komt niet uit de voetballerij en dat is wel duidelijk. Anders had hij nooit zo'n opmerking over de mentaliteit van veranderende spelers gemaakt. Dat doe je niet", claimt De Mos.

In de optiek van De Mos, oud-trainer van onder meer PSV, moet een voorzitter zich nooit bemoeien met de kleedkamer. "Eén ding is belangrijk en dat is de kleedkamer", benadrukt de oefenmeester aan Omroep Brabant. "Die jongens moeten je kampioen maken en niet de boekhouder, de voorzitter of de directeur."

Bezig met laden …