voetbalzone

De Mos onder indruk: ‘Ben ervan overtuigd dat hij wereldtopper wordt’

Daniel Cabot Kerkdijk06 nov 2014, 06:55
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2014, 06:55
Advertentie

Dennis Praet wordt meer dan ooit nauwlettend gevolgd door diverse Europese topclubs. De spelmaker van Anderlecht, twintig jaar, speelde dinsdagavond tegen Arsenal (3-3) een meer dan uitstekende wedstrijd. Bij de Belgische club neemt men met minder dan tien miljoen euro geen genoegen. Praet staat immers nog tot 30 juni 2017 op de Brusselse loonlijst.

voetbalzone

In de optiek van Aad de Mos is Praet ‘de nummer 10 die elke club zoekt’. “Ik ben ervan overtuigd dat hij een wereldtopper kan worden. Echt. Toen ik Praet tegen Arsenal die ene bal in de lucht zag doortikken, moest ik aan Marco Reus denken. Hij kan zijn opvolger worden”, vertelt de trainer in ruste in Het Laatste Nieuws. De Mos vindt Praet namelijk ‘een uitzonderlijk talent met enorm veel potentieel’. “Tegen Arsenal speelde hij op zijn één been mee.”

De Mos vindt een vraagprijs van tien miljoen euro voor Praet eigenlijk te weinig. Hij wijst op het bedrag dat PSV wil vangen bij een eventuele verkoop van Memphis Depay: twintig miljoen euro. “Dan is tien miljoen voor Praet te weinig. Een bedrag tussen de tien en twintig zou logischer zijn.” De Mos geeft Praet wel de tip om nog twee jaar bij Anderlecht te blijven. “Hij zit daar goed, kan er zich verder ontwikkelen in de Champions League en zo klaar zijn voor het EK 2016 met België.”

Bezig met laden …