De Mul en Huysegems loodsen Genk naar eindstrijd

22 apr 2009, 22:50
Laatst bijgewerkt: 22 apr 2009, 22:50
In navolging van KV Mechelen heeft ook Racing Genk de finale van de Beker van België gehaald. De ploeg van Pierre Denier nam in de tweede helft de maat voor tweedeklasser Lierse SK: 1-4. De uitslag bleek ruim voldoende nadat de heenwedstrijd in de Cristal Arena nog in 2-2 was geëindigd. Tom De Mul en Stein Huysegems verdeelden voor Genk de doelpuntenproductie evenredig.

De huidige nummer zes van de Jupiler Pro League kende de beste opening van de halve eindstrijd. Lierse-doelman Vladan Kujovic, vijf seizoenen een vaste kracht bij Roda JC, was te laat om een kopbal van Anele Ngongca te onderscheppen, maar zag tot zijn opluchting de kansrijke inzet over het doel vliegen.

Voorts kwam het antwoord van de gastheer die het spel steeds meer naar zich toetrok. Abedel Mo Wahed had tien minuten voor het rustsignaal de beste mogelijkheid, zijn poging in de korte hoek belandde via een verdediger echter in het zijnet. Vlak voor rust was Lierse nog eens dicht bij de openingstreffer toen een poging van Jurgen Cavens door Genk-doelman Davino Verhulst maar net tot corner werd verwerkt.

Tien minuten na de hervatting lukte het Genk de tegenstander te overdonderen met twee doelpunten. Eerst bekroonde De Mul, die de bal wat gelukkig onderschepte, een counter met succes door zijn schuiver in de lange hoek de plantten. Even later verdubbelde Huysegems van dichtbij de marge nadat Lierse de bal niet adequaat kon uitverdedigen.

Vijf minuten voor tijd leek alles weer mogelijk in het Herman Vandenpoortenstadion toen Kevin Janssens de aansluitingstreffer (intikker) voor Lierse bezorgde. Huysegems maakte op aangeven van De Mul echter een einde aan alle illusies voor de thuisclub. In blessuretijd bracht ook De Mul zijn totaal op twee door opnieuw een counter doeltreffend af te ronden. Op zaterdag 23 mei speelt Genk nu de finale tegen Mechelen in Brussel.