voetbalzone

‘De nederlaag van zaterdag toont dat Bayern ook zwakke plekken heeft’

Peter Nusselder27 sep 2010, 11:30
Laatst bijgewerkt: 27 sep 2010, 11:30
Advertentie

FC Basel is dinsdag de underdog als Bayern München op bezoek komt in de Champions League, maar trainer Thorsten Fink acht zijn ploeg allerminst kansloos tegen de Duitse kampioen en heeft zin in de wedstrijd. “Ik kijk ernaar uit om Bayern weer te ontmoeten”, vertelt de coach over het duel met de club waarmee hij in 2001 als speler de beste van Europa werd en waar hij zes seizoenen speelde.

/

Als oefenmeester pakte Fink in zijn eerste jaar bij Basel direct de Zwitserse dubbel en ook dit seizoen is zijn ploeg aardig op dreef, in tegenstelling tot Bayern. Der Rekordmeister speelt nog niet overtuigend en verloor zaterdag in eigen huis van koploper FSV Mainz 05. “Die wedstrijd heeft laten zien dat Bayern ook zwakke plekken heeft”, meent de 42-jarige Fink, die echter niet te hoog van de toren blaast.

“Bayern is nog steeds de duidelijke favoriet”, zegt de Basel-coach tegen Kicker. “Maar als zij geen goede dag hebben maken wij een kans.” Spits Marco Streller scoorde afgelopen weekend twee keer voor zijn ploeg tegen FC Zürich en is het met zijn trainer eens. “We hebben goed gevoetbald. Als we tegen Bayern ook zo spelen zijn we niet kansloos”, verwacht de aanvaller.

Bezig met laden …