voetbalzone

‘De nieuwe spelers zijn doelgericht gescout en ik verwacht veel van ze’

Erik van Dam22 jun 2013, 17:18
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2013, 17:18
Advertentie

Jon Dahl Tomasson werd recent aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Excelsior. De leiding van de Rotterdamse club verkoos de Deense oud-aanvaller boven Marinus Dijkhuizen als beste kandidaat voor de baan en zaterdag leidde Tomasson zijn eerste training. Aansluitend keek hij in gesprek met RTV Rijnmond vast vooruit naar het seizoen 2013/14 in de Jupiler League.

/

De 36-jarige oud-prof was afgelopen seizoen assistent op Woudestein. Het was een jaar om snel te vergeten, want Excelsior eindigde als vijftiende en won slechts vier wedstrijden. Het moet na de zomerstop absoluut beter, weet ook Tomasson. Hij heeft er vertrouwen in dat dat ook zal lukken. “We gaan proberen het beter te doen”, aldus de nieuwe trainer, die al een paar nieuwe namen mocht begroeten.

Lars Veldwijk, Lars Hutten, Jeff Stans en Kevin Vermeulen kwamen er reeds bij en per 1 juli wordt keeper Boy de Jong gehuurd van ‘grote broer’ Feyenoord. “Met de nieuwe spelers ben ik heel tevreden. Ze zijn doelgericht gescout en ik verwacht veel van ze”, zegt Tomasson, die echter nog niet helemaal klaar is qua selectie voor het nieuwe seizoen. “Ik wil er nog spelers bij hebben.”

Bezig met laden …