voetbalzone

'De omstandigheden zijn voor ons lastig, Zuid-Amerikanen hebben voordeel'

Matthijs van Laar24 mei 2014, 14:51
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2014, 14:51
Advertentie
voetbalzone

Duitsland geldt in Brazilië als een van de topfavorieten voor de wereldtitel. Het elftal van Joachim Löw barst van het talent, waarbij met name Marco Reus en Mario Götze eruit springen. De aanvaller van respectievelijk Borussia Dortmund en Bayern München blijven echter koel onder de hoge verwachtingen en zijn zelf hun grootste uitdagers. "Hoe vaak krijg je nou de kans om deel te nemen aan een WK?"

Götze weet dan ook dondersgoed wat er op het spel staat in Brazilië. De laatste wereldtitel van die Mannschaft dateert alweer van 24 jaar geleden en onze oosterburen snakken dan ook naar een nieuw mondiaal succes. "Dit is iets speciaals en we hebben de lat dan ook erg hoog gelegd", zegt het supertalent, die zich dit seizoen met zijn club kroonde tot landskampioen en bekerwinnaar.

Twee jaar geleden op het EK was zijn rol beperkt, terwijl collega en vriend Reus wat vaker zijn kans mocht grijpen. Veel meer dan een beloftevolle invaller was hij destijds echter niet, maar dat zal in Brazilië anders zijn. "Ik heb me doorontwikkeld", denkt de aanvaller van die Borussen. "Ik zit in het juiste ritme. Ik sta er goed voor, maar de keuze is uiteindelijk aan de coach."

Wat Löw ook zal besluiten, zeker is dat de Duitsers voor een loodzwaar karwei staan. Gastland Brazilië is topfavoriet en regerend wereldkampioen Spanje lijkt nog altijd weinig aan kwaliteit te hebben ingeboet. "De Zuid-Amerikanen zijn in het voordeel", zegt Götze echter. "Voor ons Europeanen zijn de omstandigheden lastig, maar dat geldt voor alle teams. Ik vind niet dat we dat als excuus mogen gebruiken."

Bezig met laden …