voetbalzone

'De perfecte leeftijd voor een speler, dan zijn ze ook volwassen als man'

Matthijs van Laar08 apr 2016, 09:48
Laatst bijgewerkt: 08 apr 2016, 09:48
Advertentie
/

West Ham United telde afgelopen zomer vijftien miljoen euro neer voor Dimitri Payet, die toen al de respectabele voetballeeftijd van 28 jaar had. Aanvankelijk leidde dat tot kritiek, maar de Fransman heeft alle monden gesnoerd: hij geldt als een van dé zomeraankopen in de Premier League en dat zou volgens manager Slaven Bilic weleens gevolgen kunnen hebben.

De Kroaat verwacht dat andere clubs hun transferbeleid zullen aanpassen. “28 jaar is een goede leeftijd om een speler te kopen”, weet Bilic. “Het is de beste leeftijd voor een voetballer. Tegenwoordig zijn spelers op de top van hun kunnen als ze rond de 32 zijn. Dat komt omdat ze dan volwassen zijn. Niet alleen als speler, maar ook als man.”

“Ze hebben hun families, ze zijn wijzer en kunnen zich volledig op hun werk richten”, vervolgt Bilic in de Daily Mirror. “Ze weten dat ze nog maar drie, vier of vijf jaar te gaan hebben.” Payet is inmiddels 29 en komt momenteel aardig in de buurt van zijn beste vorm ooit. De Franse spelmaker scoorde dit seizoen al negen keer en was tevens goed voor acht assists.

Bezig met laden …