voetbalzone

‘De Premier League winnen is mooier dan het krijgen van kinderen’

Gijs Freriks12 mei 2014, 00:00
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2014, 00:00
Advertentie

Gary Neville won acht keer de titel met Manchester United en weet dus als geen ander hoe het zoet van een kampioenschap smaakt. De oud-verdediger zag buurman Manchester City zondag met de hoofdprijs aan de haal gaan: “Het winnen van de Premier League is het beste dat je kan overkomen.”

voetbalzone

“Mensen zeggen dat het krijgen van kinderen het mooiste is, maar iedereen kan kinderen krijgen en niet iedereen kan de Premier League winnen”, zegt Neville, vader van twee kinderen, in de Daily Mail. Het zal de Engelsman pijn doen dat United de eerste plaats niet kon opeisen. Toen Neville in maart werd gevraagd werd wie hij van Liverpool of City het meest de titel gunt, zei hij: “Dat is als een keuze moeten maken tussen twee kerels die jouw vrouw willen pakken.”

Man City won zondag met 2-0 van West Ham United en het voorkomen van een nederlaag was voldoende om de vierde landstitel in de clubhistorie te grijpen. “Hij is een winnaar, hij wil dat we winnen”, zei doelman Joe Hart na afloop over manager Manuel Pellegrini. “Hij is een slimme man en gelooft in wat hij doet. We zijn allemaal winnaars en sterke persoonlijkheden.”

Bezig met laden …