voetbalzone

‘De problemen rond Rooney zijn de schuld van de mensen aan de top’

Thijs Post21 okt 2010, 18:20
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2010, 18:20
Advertentie

Ian Holloway, trainer van Blackpool, heeft stevig uitgehaald richting het Bosman-arrest en personen in de bestuurlijke top van de voetbalwereld. Holloway vindt het oneerlijk dat spelers die ouder zijn dan 24 jaar aan het einde van hun contract gratis naar een andere club kunnen verkassen. De oefenmeester doelt daarmee op Wayne Rooney, die dreigt Manchester United over ruim anderhalf jaar gratis te verlaten. “Omdat je 24 bent, wat heeft dat er nu mee te maken? Het is gekkenwerk.”

/

“De bazen in de voetbalwereld hebben de mogelijkheid deze regel te veranderen”, begint Holloway zijn tirade tegenover de Engelse media. “Ik heb grote problemen met die personen. Ik weet wel waarom het spel in de problemen is gekomen; het Bosman-arrest kan echt niet meer. Manchester United heeft de carrière van Wayne Rooney in de lift gezet, zowel op als naast het veld. Iedereen heeft in hem geïnvesteerd. Nu zijn contract bijna afloopt kan hij gratis de deur uit wandelen, en dat is de schuld van de mensen aan de top.”

“Het spel is verkeerd, de mensen aan de top van de voetballerij zijn verkeerd”, vervolgt de oefenmeester. “Ze zijn zo verkeerd, het is om bang van te worden. Als Sir Alex Ferguson wordt gepest door de speler en zijn zaakwaarnemer, hoe raar is dat? Het wordt tijd dat de bonden gaan luisteren naar de mensen die actief zijn in de voetbalwereld.”

Bezig met laden …